grindjuostesJei remontuojate kambarį, tikriausiai vis iškyla kokių nors klausimų. Sienų apdaila, durų, baldų pasirinkimas, grindų danga… O kur dar vieni paskutinių štrichų. Štai ir grindjuostės atrodo smulkmena, bet atėjus laikui išsirinkti parduotuvėje praleidžiama ne viena dešimtis minučių.

Dėl grindjuosčių kambarys atrodo gražesnis. Jei ne jos, tarp grindų ir sienos tvyrotų ertmės, kurios tikrai nesudarytų harmoningo vaizdo. Panašiai galima kalbėti ir apie netinkamai pasirinktą produktą – ne kiekvienas grindjuostes priderinsi prie bet kokio grindų tipo. Yra ne tik daugybė dizaino variantų, bet ir įvairių medžiagų, pavyzdžiui, fanera ar PVC. Pagal ką renkasi žmonės? Sąlygas diktuoja skonis, kaina, poreikiai, patalpos dizainas…

O kokių veiksmų imtis, kai grindjuosčių pirkimas atsiduria dienotvarkėje? Variantų yra bent pora – internetinės arba statybinių prekių parduotuvės. Pirmuoju atveju galima kiek sutaupyti ir atrasti itin platų asortimentą, o antrojo pirkimo būdo privalumai – prekės „pačiupinėjimas“ ir įsigijimas iškart (nereikia laukti, kol ji bus atsiųsta). Jeigu automobilis nedidelis, o grindjuostės ilgos, vis tiek gali prireikti palaukti, kol prekybos centro darbuotojai įsigytą daiktą atveš į namus.

Koks pasirinkimo procesas? Atsižvelgiama ne tik į medžiagą, bet ir į spalvą. Tiek tamsesnių, tiek šviesesnių spalvų gaminiai pasižymi įvairiais atspalviais, todėl galima atrasti patraukliausią variantą. Ne mažiau aktualu ir matmenys. Grindjuosčių būna įvairaus dydžio. Vienos subtilesnės, kitos masyvesnės, tad kiekvienas nusiperka tai, kas geriausiai derės prie interjero. Na, o įsigijus tampa aktualus montavimas. Jei kambarys remontuojamas, grindys ir sienos greičiausiai bus lygios. Todėl ir grindjuosčių sudėjimas nepareikalaus pernelyg daug laiko ir pastangų. Tačiau senesniuose namuose tai gali būti šioks toks iššūkis. Reikia paminėti, jog vadinamieji plintusai skirstomi pagal montavimo būdą – klijuojama arba gręžiama.

Svarbu nepamiršti kampų ir užbaigimų. Kitu atveju tarp grindų ir sienos vietoj dailumo vyraus nesibaigiančio remonto aura. Tad parduotuvėje grindjuostės turi būti įsigyjamos kartu su reikiamomis detalėmis.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *