furšetaiDidelė dalis lietuvių supranta, kad kur kas paprastesnis būdas pavaišinti svečius – kreiptis į profesionalus, kurie padės suruošti skanų bei pilną stalą. Lietuvoje furšetai nesiskiria nuo tų, kuriuos rengia vakarų pasaulio maisto tiekėjai. Svarbiausi – patenkinti klientų gomurius ir tuo pačiu sukurti estetiškai patrauklų stalą nuo kurio norėsis valgyti.

Banketai Lietuvoje užsakomi ne tik didelių švenčių metu, kaip vestuvės, gimtadieniai ir panašiai, tačiau ir tada, kai reikia pavaišinti nedidelę žmonių grupelę. Jeigu kreipsitės į profesionalus – jie viską padarys taip, kaip Jūs norite. Tačiau jeigu esate pasiruošęs ir Jūs pats suruošti maisto stalą – pasinaudokite keliais mūsų patarimais.

  • Pirmiausia labai svarbu tiksliai žinoti pas jus atvykstančių asmenų valgymo įpročius. Jeigu nepažįstate jų taip gerai, kad žinotumėte, kas yra veganas, o kas alergiškais laktozei – rekomenduojame paprasčiausiai paruošti kuo didesnį skirtingų vaišių stalą. Geriau mažesnėmis porcijomis, tačiau patiekalai turi būti skirtingi: gaminami iš skirtingų ingridientų. Tokiu atveju dalinai tikrai pataikysite.
  • Taip pat naudinga papuošti stalą pagal tai, kokia tema planuojate rinktis. Jeigu tai teminis gimtadienis – viskas kur kas paprasčiau. Štai jeigu vaišinsite savo verslo partnerius – geriausia yra išlaikyti eleganciją ir paprastumą. Tai siejasi su skoningumu.
  • Geriausia patiekti tokį maistą, kurį lengvai galima paimti į servetėlę ir nešiotis rankose. Furšetai dažniausiai vadinami švediško stalo prototipu. Labiausiai rekomenduojamai sumuštinukai, bandelės… Tokios maisto kaip mišrainės geriausia vengti.
  • Banketai dažniausiai suskirstomi mažesniais staliukais. Tai puikus pasirinkimas tokiu atveju, kai bus valgoma didelėje patalpoje ir visi žmonės negali vienu metu prieiti prie stalo.
  • Galiausiai, reikia būtinai pateikti ir labai platų skirtingų gėrimų pasirinkimą: kava ir arbata. Prie jos taip pat reikia ir tokių ingridientų kaip pienas ir cukrus. Labai svarbu, kad kiekvienas žmogus atrastų tai, kas jam tinka.

Geras maistas – didelis džiaugsmas. Bet kokia šventė bus kur kas smagesni jeigu ji bus vainikuojama skaniu maistu. O ką kiekvienam jūsų artimam žmogui reiškia skanus maistas – geriausiai žinote Jūs pats.