kepsninėsKepsninės – tai kepamosios krosnelės, kurias naudojant, maistas kepamas virš žarijų suvertas ant iešmų ar sudėtas ant grotelių. Kepsninės būna įvairios. Tai gali būti mums įprastos šašlykinės, griliai – kepimo prietaisai su grotelėmis, neturintys dangčio, barbekiu – grilinės kepsninės su dangčiu, kurios gali būti naudojamos ne tik kepimui, bet ir kaip rukyklos.

Renkantis kepsninę pirmiausia reikėtų apsispręsti dėl kuro, kurį jums bus patogiausia naudoti. Anglimis kūrenamos apvalios formos užveriamos kepsninės, jų metalas yra plonas ir kūrenimo malkomis neatlaikytų net ir vieną vasarą. Tokioms kepsninėms kurenti rekomenduotini kokoso briketai, tai ekologiškas ir patogus kuras. Jeigu rengiatės maistą gaminti naudodami malkas, tokiu atveju reikėtų pirkti storesnio metalo kepsninę, apskritai dėl to netgi galima sumūryti lauko židinį. Dujines kepsnines naudoti yra paprasčiau ir švariau. Dar būna elektrinių kepsninių. Jos ypač tinka vidaus naudojimui, tačiau jose geriausia kepti tik plonus maisto gabaliukus. Tiek dujinėse, tiek elektrinėse kepsninėse kepamas maistas neturi dūmo kvapo.

Gerai pagalvokite, kaip dažnai naudosite kepsninę, kiek žmonių valgys kepsnius, ar vešitės ją į gamtą, ar naudosite tiesiog savo kieme. Jeigu kepsite dažnai, geriau rinktis brangesnį ir kokybiškesnį daiktą. Nuo žmonių skaičiaus priklauso kepimo prietaiso dydis, juk suprantama, kad didesnėje kepsninėje galima iškepti daugiau maisto. Jeigu kepsninę dažnai vežiositės į iškylas, tada geriau pasirinkti kompaktiškesnę ir mobilesnę. Tačiau tokiu atveju labai svarbu įvertinti kepsninės kojeles, nes jos turi būti kokybiškos ir pakankamai tvirtos. Dar svarbu, kad kepsninė kuo ilgiau išlaikytų šilumą, tuo pačiu bus sukūrenama mažiau kuro.

Kepsninės būna įvairių formų, priklausomai nuo gamintojo. Paprastai laikoma, kad kepsninėse su uždaromu dangčiu maistas iškepa geriau. Tokiose kepsninėse patogu kepti mėsą ir žuvį, kepamo maisto nereikia daug kartų vartyti. Maistui kepant, aplink jį cirkuliuoja šiluma ir maistas neišsausėja.

Daugiausia perkama metalinių kepsninių, tačiau, atkreipkite dėmesį, kad būna ir keraminių kepsninių. Tokiose kepsninėse sunaudojama mažiau kuro, jos yra ilgaamžiškesnės ir universalios, nes jose galima kepti net ir pyragus. Tačiau jos gali būti daugiau kaip dešimt kartų brangesnės už įprastas kepsnines.

Įsigijus kepsninę, būtini yra ir įvairūs priedai bei ketaus indai. Kokybiškas kepsnines bei reikalingus priedus siūlo šie žinomi gamintojai: Cobb, Weber, Thuros ar Troll 700.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *